14 Şubat 2012 Salı

Ah Minel Aşk!

     Bugün 2012 Sevgililer Günü. Olur olmaz söylentilerden öte, daha inandırıcılığı olan söylemlere baktığımızda; Roma Katolik Kilisesinin inancına dayanılarak, din adamı Valentine'ye atfedilmiş,özel bir gün.



    Tüm gerçek aşklara haksızlık gibi gelmiştir bu mal ediş, bu açıklama bana. Nice devletlerin husumetleri bitmiştir bir sevda uğruna ve nice aşklar mevzu olmuştur kanlı isyanlara, savaşlara...

    '' Ah minel aşk'' belki de Şeyh Galib yazmayacaktı binlerce beyitte - Asıl neyi aradığını? Mimar Sinan için ne söylenebilir ki, Mihrimah Sultan'a; işte eserlerindeki derin sevda izleri hala günümüzde...

     Paul, değil mi denizde boğulmuş bedeni çıkarıldığında ''Avucu kalbinin üzerinde ve sakladığı, korumaya çalıştığı Virgine'in fotoğrafı... Ölümden sonra bile?

     Bir romanında Atsız Hoca '' AY Hanım'ın cansız bedenini bağrına basan URUNGU, atını tüm hızıyla uçuruma sürdü'' diyor, ölümü yeğlemişti. Tüm ülkenin varisi olmasına rağmen.

      Aşk nelere kadirsin.

     Ben bugünü yaşayan tüm canlıların sevgilerine mal ediyorum. Bir sevgi, bir diğerine üstün kılınmamalı bence. Sevginin derinliği kendi içinde.

     Kimseciklere, hiç kimselere, şahıslara yüklemeden bu özel günü; her canlı küçücük yüreğinde dev dalgalar çıkartabilmeli bu güzel günde. Tüm sosyal mesajlara, sömürü piyasası gibi söylemlere inat TÜM SEVENLERİN GÜNÜ KUTLANMALI bugün.

 

Hiç yorum yok: